New Yorgi juustukook

See on juustukookide kuningas, tõeliselt uhke ja kõrge ja kreemjas. Toorjuustu kulub selle koogi sisse omajagu ja küpsetamiseks ning jahutamiseks tuleb ka piisavalt kannatust varuda, aga tulemus on seda kuhjaga väärt. Kook tuleb ahjust välja võtta, kui ta on veel võdisev, aga enam ei voola, siis on jahtunult lõpptulemus tõeiselt kreemjas ja hõrk. Kaunistamiseks kasuta vastavalt soovile marju või marjakastet
Retsept pärineb Eva Pärteli raamatust "Tordid ja koogid"

Põhi:
250 g digestive küpsiseid
90 g sulavõid

Täidis:
1,2 kg toorjuustu
3 dl suhkrut
5 muna
3 munakollast
1/2 sidruni riivitud koor

serveerimiseks marju

Põhja jaoks puruta küpsised, sega sulavõiga ja suru 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhjale ning pane täidise valmistamise ajaks külma.
Mikserda toasoe toorjuust kohevaks, lisa suhkur ja ühekaupa munad kogu aeg segades. Lõpuks sega juurde sidrunikoor ja vala täidis põhjale.
Küpseta kooki 150 kraadises ahjus vähemalt 1 tund ja 30 minutit, minul kulus 2 tundi. Kui kook on kekskelt veel võdisev, siis lülita ahi välja ja lase koogil veel 15 minutit ahjus olla. Jahuta kook korralikult maha ja hoia üleöö külmas. Enne serveerimist kaunista soovi korral marjadega.

Kommentaarid