Vaarika- virsiku plaadikook
Selles koogis puudub küpsetuspulber ja seetõttu on ta mõnusalt niiske ja tummine. Mina kasutasin selles koogis ka veel lisaks pruuni suhkrut, mis andis koogile eriti mõnusa maitse, loomulikult saab kooki teha ka valge suhkruga. Koogi retsept pärineb raamatust "Suvetoidud". Kui kasutad külmutatud vaarikaid, siis sulata need enne koogi sisse panekut ülesse.
Vaja läheb:
2 virsikut või nektariini
2 laimi või 1 sidrun
125 g võid
3 muna
3 dl pruuni suhkrut
3, 5 dl jahu
3 dl vaarikaid
Eemalda virsikutel kivid ja haki kuubikuteks. Pese sidrunid või laimid, riivi nende koor ja pressi välja mahl. Sulata või, vahusta munad suhkruga ja lisa sulavõi, jahu, laimi- või sidrunikoor ja mahl. Sega juurde virsikutükid ja 2 dl vaarikaid. Vala tainas küpsetuspaberiga voodertatud ümarasse või kandilisse koogivormi. Puista peale ülejäänud vaarikad ja küpseta kooki 200 kraadi juures 35- 45 minutit.
Vaja läheb:
2 virsikut või nektariini
2 laimi või 1 sidrun
125 g võid
3 muna
3 dl pruuni suhkrut
3, 5 dl jahu
3 dl vaarikaid
Eemalda virsikutel kivid ja haki kuubikuteks. Pese sidrunid või laimid, riivi nende koor ja pressi välja mahl. Sulata või, vahusta munad suhkruga ja lisa sulavõi, jahu, laimi- või sidrunikoor ja mahl. Sega juurde virsikutükid ja 2 dl vaarikaid. Vala tainas küpsetuspaberiga voodertatud ümarasse või kandilisse koogivormi. Puista peale ülejäänud vaarikad ja küpseta kooki 200 kraadi juures 35- 45 minutit.
Kommentaarid