Popkorni jäätis karamellikastmega

Viimasel ajal võluvad mingi väga kõikvõimalikud magusa- soolase kombinatsioonid, eriti karamell ja soolahelbed või šokolaad ja soolahelbed, maitsevad kuidagi eriti hõrgult. Kui selline kooslus on vastuvõetamatu võib selle jäätise tegemisel kasutada magedat popkorni ja ka karamellikastmesse ei ole mõtet soola lisada. Igatahes alljärgnevalt on tegu ühe enneolematult mõnusa ja rikkaliku jäätisega, mille söömist on raske lõpetada, kui juba ükskord alustatud on.
Jäätise retsepti jaoks sain ispiratsiooni siit ja siit.

Vaja läheb:

300 ml piima
300 ml vahukoort
200 g suhkrut
1 tl vanilliekstrakti
1 muna
60 g valmis (soolaga) popkorni

Karamellikaste:

200 g suhkrut
200 g vahukoort
15 g soolaga võid
meresoolahelbeid

serveerimiseks popkorni
Jäätise valmistamiseks kuumuta piim, vahukoor, popkorn ja pool suhkrust kuni keemiseni, eemalda tulelt, sega korralikult ja lase 30 minutit seista. Kurna segu läbi sõela.
Vispelda kokku ülejäänud suhkur, muna ja vanilliekstrakt, vala edasi vispeldades munasegu hulka kooresegu ja vala segu potti ning kuumuta seda segades, kuni segu on paksenenud. Tõsta segu tulelt ja jahuta. Vala segu karpi ja külmuta, jäätist vahepeal poole tunni tagant segades vähemalt neli tundi.
Karamellikastme jaoks vala suhkur ühtlase kihina poti põhja ja lase sellel segamata sulada. Sega sulanud suhkrut, kuni see muutub kuldseks. Püüa suhkur kuumutada võimalikult tumedaks, siis tuleb kaste parema maitsega. Eemalda karameel tulelt ja lisa segades neljandik koorest. Pidevalt segades vala jurde ka ülejäänud koor ja või ning sega kuni kaste on ühtlane, maitsesta soovi korral soolaga.
Serveeri jäätist koos karamellikastme ja popkorniga.

Kommentaarid

Unknown ütles …
Aitäh hea retsepti eest, maitse on suurepärane. Aga miskipärast ei läinud mu jäätis jäätisemasinas väga paksuks. Kardan, et pärast külmkapist võetuna on nati kristalle sees. Aga mis seal ikka, ongi siis nati nagu sorbetti tekstuuriga:)