Coca-cola muffinid maapähklivõi kreemiga uue Samsungi fotokaamera pilgu läbi


Ühel varasügisesel päeval saime pakkumise katsetada toitude pildistamiseks Samsungi uut fotokaamerat (Samsung WB100). Me olime muidugi nõus ja huvi uut fotokaamerat katsetada oli suur. Mida siis Samsung välja pakub? Eestikeelset tutvustust kaamerale näeb siit.
Esimene üllatus oli muidugi see, et kaamera oli kohutavalt kerge. Isegi häirivalt kerge, ei osanud seda kuidagi hästi käes hoida ja ei olnud nagu toetust. Mingi aja pärast sai sellega muidugi ära harjutud ja kui siis oma igapäevane Canon sai kätte võetud, tundus see ikka tohutu raskus käes olevat. See kergus ja väikesed mõõtmed on kindlasti Samsungi suur eelis, sest sellist asja kaasas kanda on oluliselt mugavam, kui suurt ja rasket kaamerat.
Kaamerat muffinite pildistamiseks sättima hakates jäi esmalt kohe silma see, et ekraanil on märgitud väga palju infot sümbolitena, mis oluliselt lihtsustab arusaama ja kaamera seadistamist ka n-ö tavainimese jaoks, kes hoobilt ei taipa, missuguse white balance`i või muid taolisi näitajaid ta peaks valima.
Kaamera üllatab oma 26 kordse optilise suumiga, nii et kõik, mis seni võis tunduda määramatus kauguses, saab selle kaameraga lähedale suumida. Samuti on kaameral 16-megapiksline sensor, mis aitab pildil esile tuua detaile ning tagab kaunid ja selged värvid. Ka muffinite piltide puhul on näha, et detailid said ilusti pildile ning seejuures ei kannatanud pildi kvaliteet üldse.
Valgustundlikkust on 80-3200 ehk ka piisavalt ning objektiiv on 3.1-5.9, säriaeg 1/8-1/2000. Ehk kõik näitajad, mida me üldjuhul ühe toidupidi tegemiseks vajame, on piisavas ulatuses olemas ühes mõnusas ja kompaktses vormis.
Tore on selle kaamera puhul see, et aku puudumisel või järsul tühjaks saamisel saab kasutada ka AA patareisid. Väga mugav ja äge lahendus taaskord!
Seega saab ka selle Samsung WB100-ga häid toidupilte teha, kuid tundub, et eelkõige on ta mõeldud selliseks kvaliteetsks reisikaameraks, just oma 26 kordse optilise suumi, panoraamvõtete, videotegemise võimaluse jms.
Need Coca- Cola muffinid sobivad hästi nii tõelisele maiasmokale kui ka mitte nii suurele maiasmokale tassi kohvi kõrvale mõnusa eine lõpetuseks. Väga mõnus on siin just see magusa ja soolase kombineerimine. Kui see tundub vastumeelne, siis ei pea kreemis soola üldse kasutama.
Retsept pärineb mugandustega Sprinkle Bakes' ist.

Vaja läheb:

220 ml Coca-Colat
30 g kakaopulbrit (magustamata)
70 g võid
100 g heledat muscovado suhkrut
50 g tumedat muscovado suhkrut
125 g jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
1 muna

Maapähklivõi kreem:

250 g tuhksuhkrut
100 g võid
150 g maapähklivõid
meresoolahelbeid

Muffinite jaoks kuumuta potis koolat, kakaod ja võid, kuni või on sulanud, lisa suhkrud ja sega kuni ka need on sulanud. Eemalda pott tulelt ja lase jahtuda. Sega kausis kokku jahu, küpsetuspulber ja sool. Eraldi kausis klopi lahti muna ja vispelda see jahtunud koolasegusse. Lõpuks lisa segades ka kuivainesegu. Vala tainas muffinivormidesse ja küpseta 180 kraadi juures 25- 30 minutit ning lase jahtuda.
Kreemi jaoks vahusta või ja maapähklikreem suhkruga. Soovi korral lisa ka pisut meresoola. Kui kreem on kohevaks vahustatud, siis pritsi see tordipritsi abil jahtunud kookidele ja puista peale kaunistuseks meresoolahelbeid ja/ või tükeldatud soolapähkleid.
Ja kui nüüd tundub, et muffinite söömisest suu liiga magusaks jäi, siis alati on omal kohal üks maitsev tomati- mozarella salat värskete ja aromaatsete basiilikulehtedega ning palsamiäädika- õli kastmega. Kõrvale haara vaid krõbe viil ciabattat :)

Kommentaarid

Tullia ütles …
Pildid lähevad teil järjest kaunimaks.
Jaanika ja Signe ütles …
Aitäh- aitäh, Tullia :)