Küpsetatud vaarika- juustukook

November 11, 2012
See imeliselt kreemjas ja rikkalik kook lausa sulab suus. Hapukad vaarikad lisavad koogile just parasjagu särtsakust ja vaarikaid või vaarika- toormoosi passib koogile ka soovi korral imehästi kõrvale serveerida. Kook maitseb suurepäraselt koos tassi kohviga ja eriti mõnus on seda nautida just päikesepaistelisel laupäevahommikul :)
Koogi retsept pärineb BBC GoodFoodist.

Põhi:

9 Digestive küpsist
60 g sulavõid

Täidis:

600 g toorjuustu (mascarponet)
2 sl jahu
150 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
2 muna
1 munakollane
1,5 dl hapukoort
300 g vaarikaid

Põhja jaoks purusta Digestive- küpsised ja sega sulavõiga ning suru 20 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhja. Küpseta põhja 160 kraadi juures eelkuumutatud ahjus ning lase veidi jahtuda.
Täidise jaoks vahusta toorjuust, jahu, suhkru, vanillisuhkru, muna ja hapukoorega ühtlaseks massiks. Sega sisse pool vaarikatest ja vala täidis põhjale ning küpseta 160 kraadi juures 45- 50 minutit. Täidis peakski ahjust välja võttes olema kergelt võdisev. Lase koogil vormis täielikult jahtuda, parim on leöö külmkapis seisnuna. Serveeri koos ülejäänud vaarikate või vaarikapüreega.

1 comments:

  1. Anonymous said...:

    Kui pikk vóiks koogi küpsetusaeg olla siis, kui seda 24cm vormis teha?