Šokolaadikook



Mõnusalt šokolaadine kook, lihtne teha ja kaunistab igat pidulauda. Sel korral sai see tehtud ühele šokolaadisõbrast sünnipäevalapsele.

Katte jaoks ei kulunud mul kogu retseptis ette nähtud vahukoor ja Daimi šokolaad ära. Kui on aga soov eriti vahukoorest ja šokolaadist katet, siis kasutada retsptis antud täiskoguseid. Mina jätsin kattest välja ka 1,5 sl kakaod, et rõhutada kaunist tumedat šokolaadist põhja ja valget katet. 

Retsept pärineb Pereköögi kokaraamatust (2. osa).

Vaja läheb:

200 g võid
200 g tumedat šokolaadi
4 muna
2 dl suhkrut
2,5 dl jahu
näpuotsatäis soola

Kate:
2,5 dl vahukoort
1,5 sl tuhksuhkrut
2 väikest Daimi šololaadi

Esmalt sulata madalal kuumusel paksupõhjalises potis või, siis lisa šokolaadi tükid ja sulata ühtlaseks massiks. Sega pidevalt. Viimaks tõsta segu pliidilt ja jäta ülejäänud ettevalmistuse ajaks jahtuma.

Järgmisena sega jahu soolaga ning vahusta munad kergelt suhkruga. Lisa munavahule šokolaadi-või segu ja jahu-soola segu, sega ühtlaseks massiks ning vala lahtikäivasse 20 cm läbimõõduga koogivormi. Küpseta 200 kraadi juures 15 minutit. Enne katte lisamist lase koogil täielikult jahtuda.

Katte jaoks vahusta vahukoor suhkruga ning tõsta koogi peale. Haki Daimi šokolaad väiksemateks tükkideks ning lisa need vahukoore katte peale. Serveeri kohe.

Kommentaarid