Kaneelivahuse kattega õunakook
See kook koosneb nagu kahest eraldi koogist: alumise kihi moodustab mure metsapähklise maitsega rikkalik õunakook ja pealmise kihi kaneelimekiga õhuline kook. Koos moodustavad õunane põhi ja kaneeline vaht mõnusa duo, mis maitseb hästi nii nädalavahetuse kohvikõrvasena kui passib ka peolauda kaunistama.
Põhi:
2 muna
75 g pruuni suhkrut
50 g hakitud metsapähkleid
2 sl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 õun (150 g)
Kate:
2 dl Alma vahukoort
400 g Alma vanilli- kohupiimakreemi (topsis)
50 g suhkrut
2 tl kaneeli
5- 6 lehte želatiini
0,5 dl õunamahla
kaunistuseks soovi korral 50 g tumedat shokolaadi
Põhja jaoks vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks, see võtab aega umbes 10 minutit. Haki pähklid ja sega jahu ning küpsetuspulbriga. Koori ja tükelda õun väikesteks kuubikuteks. Sega õrnalt munavahu hulka kuivainete segu ja õunatükid ning vala tainas küpetuspaberiga kaetud 18- 20 cm läbimõõduga ümarasse lahtikäivasse koogivormi. Küpseta põhja 180 kraadi juures eelkuumutatud ahjus 20- 25 minutit ja lase jahtuda.
Täidise jaoks vahusta vahukoor suhkruga, lisa vahustades kaneel ja kohupiimakreem. Paisuta zelatiinilehti 10 minutit külmas vees, pigista kuivaks ja lahusta kuumas õunamahlas.
Vala sulatatud zelatiin ühtlase joana kohupiimasegu hulka, viimast pidevalt segades. Vala täidis jahtunud põhjale ja aseta jahedasse 3 tunniks kuni üleöö tarduma.
Enne serveerimist võid koogi soovi korral kaunistada tumedast shokolaadist viguritega või niisama shokolaaditriipudega.
Retsept valmis koostöös Valioga.
Põhi:
2 muna
75 g pruuni suhkrut
50 g hakitud metsapähkleid
2 sl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 õun (150 g)
Kate:
2 dl Alma vahukoort
400 g Alma vanilli- kohupiimakreemi (topsis)
50 g suhkrut
2 tl kaneeli
5- 6 lehte želatiini
0,5 dl õunamahla
kaunistuseks soovi korral 50 g tumedat shokolaadi
Põhja jaoks vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks, see võtab aega umbes 10 minutit. Haki pähklid ja sega jahu ning küpsetuspulbriga. Koori ja tükelda õun väikesteks kuubikuteks. Sega õrnalt munavahu hulka kuivainete segu ja õunatükid ning vala tainas küpetuspaberiga kaetud 18- 20 cm läbimõõduga ümarasse lahtikäivasse koogivormi. Küpseta põhja 180 kraadi juures eelkuumutatud ahjus 20- 25 minutit ja lase jahtuda.
Täidise jaoks vahusta vahukoor suhkruga, lisa vahustades kaneel ja kohupiimakreem. Paisuta zelatiinilehti 10 minutit külmas vees, pigista kuivaks ja lahusta kuumas õunamahlas.
Vala sulatatud zelatiin ühtlase joana kohupiimasegu hulka, viimast pidevalt segades. Vala täidis jahtunud põhjale ja aseta jahedasse 3 tunniks kuni üleöö tarduma.
Enne serveerimist võid koogi soovi korral kaunistada tumedast shokolaadist viguritega või niisama shokolaaditriipudega.
Retsept valmis koostöös Valioga.
Kommentaarid