Suvikõrvitsa plaadipirukas



Hilissuvi on ikka äge! Iga päev valmib aias üha uusi saadusi ja meie vaevaks õega jääb ainult uusi retsepte katsetada. Sel korral siis retsept pärit Good Food`ist, koguseid on mugandatud. Näiteks originaalis oli kattena 4 sl toorjuust, mis lehttainale määrituna oli ilmselgelt vähe. Seega panin ma terve karbi toorjuustu ning tulemuseks oli mõnusalt kreemine pirukas.

Pirukas oli ütlemata maitsev ja sobis ideaalselt grill-liha kõrvale. See retsept läheb kindlasti sel suvel veel kordamisele.

Vaja läheb:
500 g lehttainast
2 suvikõrvitsat
2 küüslauguküünt
200 g toorjuustu
100 g Forte juustu
1 tl soola
õli
kuivatatud ürdisegu

Esmalt viiluta küüslauk ja suvikõrvitsad õhukesteks viiludeks ja tõsta kaussi. Vala peale sorts õli, lisa sool ja kuivatatud ürdisegu. Sega läbi. Seejärel riivi juust peene riiviga ning sega pool riivitud juustust toorjuustuga.



Piruka kokkupanemiseks suru esmalt lehttainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning tõmba noaga überringi n-ö piirjooned, et ääred kõrgemaks kerkiksid. Seejärel määri põhjale toorjuustu-riivjuustu segu ning lao kihiti peale suvikõrvitsa viilud. Küpseta ahjus 15 minutit 180 kraadi juures. Seejärel tõsta pirukas korraks välja, lisa suvikõrvitsa viilude peale ülejäänud riivjuust ning küpseta veelkord ahjus 15 minutit.

Serveeri soojalt.

Kommentaarid

L. ütles …
Söön juba teist tükki- imehea! :)