Eriti šokolaadine šokolaadikook

Üks väga lihtne ja samas ülimalt maitsev šokolaadikook. Retsept väikeste mugandustega pärit Pireti blogist.
Serveerisin kooki vaniljejäätisega ning see kooslus sobis omavahel oivaliselt.


Vaja läheb:
1 pakk Selga šokolaadiküpsiseid
100 g võid
30 g mandleid

200 g Fazeri maasika tükkidega piimašokolaadi
200 ml vahukoort
300 g vaarikaid

Pane küpsised ja mandlid köögikombaini ning purusta, lisa sulatatud või ning suru saadud mass lahtikäiva koogivormi põhja (kasutasin 18 cm läbimõõduga vormi). Tõsta põhi täidise valmistamise ajaks külmkappi. Täidise jaoks kuumuta potis vahukoor, lisa hakitud šokolaad ning sega pidevalt, kuni šokolaad on sulanud ning täidis muutub läikivaks. Seejärel vala täidis koogipõhjale ja tõsta mitmeks tunniks külmkappi.

Mul sai kook külmkapis enne serveerimist olla ca 4 tundi ning see aeg jäi väheseks. Koogi täidis oli liiga pehme, nii et raske oli serveerida. Seega võiks kooki võimaluse korral rohkem kui 4 tundi külmikus hoida. Koogi maitse oli aga sellegipoolest ülimalt hea.

Kommentaarid