Köögivilja pürseesupp suitsujuustuga



Eile sai siis supi sisse pistetud viimane ja meie kõige väiksem kõrvits, mis eelmisel sügisel sai keldrisse tõstetud. Uskumatu ikka küll, pea aasta aega on ta meil keldris seisnud ning ikka sama ahvatlev kui äsja aiamaalt toodud. Pool kõrvitsat jäi veel alles, nii et eks lähiajal tuleb meie poolt veel mõni kõrvitsaga retsept katsetusele ja teile jagamisele.

Supp tuli väga mõnus ja kreemjas, suitsujuustu maitse andis tugevalt tooni. Lihtsamast lihtsam supp argiõhtuks.

Vaja läheb:
500 g kõrvitsa viljaliha
200 g porgandeid
2 kartulit
240 g suitsujuustu
200 ml 35% koort
soola
pipart

Tükelda kõrvits, porgandid ja kartulid ning pane vähese veega potti keema. Porgandid lõika väiksemateks tükkdieks ning kõrvis jällegi suuremateks, et saaksid kõik korraga potti panna ning kõik ühel ajal ka valmis saaksid. Keeda umbes 10 minutit ning kurna suurem osa vedelikust teise potti, et saaksid seda lõpus vajadusel lisada,kui supp on liiga paks. Lisa köögiviljadele juurde jämedalt riivitud suitsujuust ning koor ja lase supp korraks keema tõusta. Seejärel püreeri supp saumiksriga, maitsesta soola ja pipraga ning serveeri.

Kommentaarid