Kodujuustu-virsiku kook


Eile sai veelkord tõestatud, et n-ö suvalised koogid tulevad sageli väga hästi välja ning kui ajada näpuga retseptis järge ja voolida koogi peale uhkeid kaunistusi, läheb kõik untsu. Nimelt sain ma hommiku teada, et õhtul on naabrimehel sarikapidu. Ilma koogita ei saa ju peole minna ning seega tuli läheneda loovalt. Välja tuli aga ülimalt hea kook, kiideti nii suurte kui väikeste poolt. 

Vaja läheb:

Põhi:
200 g Digestive küpsiseid
100 g võid

Täidis:
400 ml vahukoort
3 sl suhkrut
450 g kompoti virsikuid
400 g kodujuustu murakamoosiga
25 g želatiini

kaunistuseks üks väike granaatõun



Põhja jaoks purusta köögikombainis küpsised ning lisa sulavõi. Sega mass läbi ning suru lahtikäiva koogivormi põhja (kasutasin 28 cm läbimõõduga vormi). Seejärel tõsta põhi täidise valmistamise ajaks külmikusse.

Täidise jaoks purusta esmalt saumiksriga virsikud. Seejärel sega juurde kodujuust ning suhkruga vahustatud vahukoor. Paisuta želatiin, sulata see veevannil ning lisa peene nirena täidisesse, ise samal ajal täidist segades. Vala täidis koogi põhjale ning puista peale granaatõuna seemned. Viimaks tõsta kook vähemalt 5 tunniks külmappi tahenema.

Kommentaarid