Soodaleib tilli ja mooniga
Soodaleivad on selle poolest eriti tänuväärsed, et nende valmistamiseks on vaja lihtsalt jahu ja keefir kokku segada ning päts ahju panna. Ei mingit pikka sõtkumist ja kergitamist, aga maitsevad need, nagu soe sai ikka, suurepäraselt. Retsept pärineb raamatust "Magusad ahvatlused Lahemaa servalt".
Vaja läheb:
400 ml piima
1 sl sidrunimahla
340 g nisujahu
150 g täisterajahu
50 g võid
1 tl fariinsuhkrut
2 tl soola
2 tl soodat
3 sl mooniseemneid
peotäis hakitud tilli
Sega piim sidrunimahlaga. Sega kausis jahud ja näpi juurde või. Sega juurde suhkur, sool, sooda, mooniseemned ja hakitud till. Vala juurde piim ja sega kiiresti ühtlaseks tainaks.
Vormi jahuste käte abil 2 pätsi ja libista ahjuplaadile ning vajuta laperguseks. Küpseta 200 kraadi juures 25- 30 minutit. Serveeri soojalt koos võiga.
Vaja läheb:
400 ml piima
1 sl sidrunimahla
340 g nisujahu
150 g täisterajahu
50 g võid
1 tl fariinsuhkrut
2 tl soola
2 tl soodat
3 sl mooniseemneid
peotäis hakitud tilli
Sega piim sidrunimahlaga. Sega kausis jahud ja näpi juurde või. Sega juurde suhkur, sool, sooda, mooniseemned ja hakitud till. Vala juurde piim ja sega kiiresti ühtlaseks tainaks.
Vormi jahuste käte abil 2 pätsi ja libista ahjuplaadile ning vajuta laperguseks. Küpseta 200 kraadi juures 25- 30 minutit. Serveeri soojalt koos võiga.
Kommentaarid