Harilik sepik

August 14, 2013
See sepik valmib väheste komponentidega ja on lihtne valmistada, ent seejuures on see äärmiselt maitsev. Kui sepikutainast korralikult kergitada, siis saad imehead sepikut. Maitseb ühtviisi hästi nii kuumalt võiga kui ka jahtunult,.Retsept pärineb"Koduleiva raamatust".

Vaja läheb:

1/2 l piima
25 g pärmi
1 tl soola
2 sl sulavõid
800 g sepikujahu (nt. TartuMill tume jahusegu)

Lahusta pärm leiges piimas, sega juurde sool ja sulavõi. Lisa jahu ja sõtku tihedaks tainaks. Jäta tainas soojasse kohta tunniks kerkima, sõtku läbi ja lase veelkord kerkida. Vormi tainast kaks pätsi ja lase neil pannil veel 10 minutit kerkida, määri piimaga ja küpseta 200 kraadi juures 25 minutit või kuni sepik on küps.

0 comments: