Glasuuritud ja grillitud kintsuliha


Alati ei pea poest valmis marineeritud liha ostma, vahel võib ka ise marinaadi meisterdada või siis hoopis lihale maitse andmiseks liha glasuuriga pintseldada.
 

Vaja läheb:

1 kg Talleggi kana kintsuliha
3 tl magusat paprikapulbrit
3 tl liha üldmaitseainet või grillimaitseainet

Glasuur:

100 g ketšupit
50 g magusat tšillikastet
3 sl terryaki kastet
125 g vedelat mett
1 sl sojakastet
3 sl konjakit või viskit

Sega omavahel paprikapulber ja maitseaine ning hõõru lihatükid maitseainega kokku ja jäta jahedasse vähemalt pooleks tunniks seisma.
Glasuuri jaoks sega omavahel kõik ained kokku ja lase keema ning keeda tasasel tulel 7 minutit, kuni glasuur on paksenenud.
Grilli kana mõlemalt poolt, pintselda kana grillimise ajal glasuuriga. Kui küpsetad kana ahjus, siis pintselda liha glasuuriga umbes 5 minutit enne valmimist.
Serveeri värske salatiga.

Retsept valmis koostöös Talleggiga.

Kommentaarid