Mustsõstra toorjuustu kook


Mustsõstra hooaja lõpetuseks tegin nädalavahetusel ühe toorjuustu koogi. Maitses hästi kogu perele! Kuna kapis seisis pakk mandleid, siis sai klassikalise küpsisepõhja asemel kasutatud koogi põhjas ära ka mandlid - sobisid suurepäraselt.

Põhi:

100 g mandleid
60 g keelekese küpsiseid
80 g võid

Täidis:

400 g toorjuustu
250 g hapukoort
3 muna
200 g mustsõstraid
1-2 dl suhkrut

Kate:

65 g hapukoort
2 tl tuhksuhkrut


Põhja jaoks purusta mandlid ja küpsised ning sega need sulavõiga. Suru segu 18 cm läbimõõduga ümarasse lahtikäivasse koogivormi ning küpseta 180 kraadises ahjus 15 minutit. Täidise jaoks pane miksrisse toasoe toorjuust, suhkur (vastavalt maitsele) ja hapukoor ning mikserda ühtlaseks massiks. Seejärel hakka ühekaupa lisama munasid, ise samal ajal mikserdamist jätkates. Kõige viimasena püreeri mustsõstrad ning lisa püree toorjuustu segule. Mikserda veelkord kogu mass läbi ning vala koogi põhjale. Küpseta kooki 180 kraadises ahjus 50 minutit. Koogi küpsemise ajaks pane ahju ka veevann, et ahjus oleks piisavalt niiskust. Enne serveerimist lase koogil täielikult jahtuda ning külmikus ka vähemalt paar tundi seista. Jahtunud koogile pane soovi korral peale hapukoore-suhkru kate.

Kommentaarid