Vastlad ja kuklid

Traditsiooniliselt tegime ka sellel aastal vastlakukleid vahukoorega. Ainult, et sellel aastal sai pärmitaignasse tavapärase nisujahu asemel hoopis mitmevilja jahusegu lisatud. Kuklid tulid sellegipoolest väga maitsvad ja loomulikult koos pohlamoosi ja vahukoorega kadusid laualt päris kiiresti.
Taigna originaalretsept (nisujahuga) on Angeelika Kangilt ja pärineb Postimehe nädalalõpulisast. Olen seda edukalt kasutanud juba päris mitmeid aastaid.

Taigna jaoks:

0,5 l piima
50 g pärmi
3 sl suhkrut
1 muna
50 g võid
veidi soola
450 g Veski-Mati mitmevilja jahusegu

Täidise jaoks:

pohlamoosi
vahukoort
suhkrut, vanilli

Taigna valmistamiseks hõõru pärm suhkruga vedelaks, lisa leige piim ja pool jahust ning jäta segu umbes pooleks tunniks kerkima. Seejärel lisa sool, muna ja jahu ning sõtku taigent; lõpuks lisa ka pehme või ja sõtku seni, kuni taigen kausi küljest lahti tuleb. Lase vähemalt tund kerkida enne, kui kukleid valmistama asud. Kukleid küpseta 180 kraadi juures seni, kuni nad on pealt kuldpruunid.
Ja siis ei jäägi enam muud teha, kui jahtunud kuklil veidi sisu välja uuristada, panna sinna üks teelusikatäis pohlamoosi ja vahukoort vastavalt soovile ning lasta hea maitsta!

Kommentaarid