Mõnus kaneelikook

February 28, 2010
See keeksilaadne kook pärineb ühelt toredalt naabritädilt, kes küpsetas ja tõi seda külakostiks absoluutselt igal sünnipäeval, mis meie majas peeti. Nii hakkaski see mulle väga maitsema ja võtsingi ühel päeval julguse kokku ning küsisin retsepti ka endale ja mul on hea meel, et seda tegin. Nüüd saan sellega rõõmustada ka kõiki oma sõpru ja lähedasi. Ning isegi vahel tee või kohvi kõrvale tüki haarata.

Taigen:

150 g võid
2,5 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
2 muna
4,5 dl jahu
2,5 dl hapukoort
2 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

1 sl kaneeli
6 sl suhkrut

Vahusta või suhkru ja vanillisuhkruga ning lisa segades munad. Lõpuks lisa küpsetuspulbriga segatud jahu vaheldumisi hapukoorega. Pane ümara vormi põhja 1/3 taignast, raputa sellele 1/3 täidisest, peale teine kolmandik taignast jne kuni kõige peale kaneelitäidis. Küpseta ahjus 175 kraadi juures 40 minutit.

0 comments: