Sametine kaalikapüreesupp

Tänane supp kuulub vaieldamatult minu lemmikute hulka. Selle supiga on selline lugu, et kui põhimõtteliselt ei maitse püreesupid, siis vaevalt meeldib seegi. Samas kaalikas annab sellele supile mõnusa magusa maitse ja väikese boonusena on see ka suhteliselt lahja amps. Õigupoolest saad juustu kogusega supi rammusust reguleerida. Juhul kui soovid veel rammusamat ja kreemjamat suppi, siis võid vedeldamiseks lisada ka kohvikoort. Lisaks sobib see supp suurepäraselt ilma maitsestamata ka päris pisikeste söögilauale.

Supiks läheb vaja:
1 keskmine kaalikas
2 porgandit
100g Merevaigu sulajuustu
musta pipart, soola
serveerimiseks röstsaia kuubikuid

Koori ja tükelda kaalikas ja porgandid ning keeda neid vees 45-60 minutit. Seejärel tuleb segu saumiksriga püreerida. Keeduvedelikku ära valada pole mõtet, sest seda lisades saad suppi vedelamaks muuta. Püreele lisa sulajuust ning maitsesta supp. Suppi võib serveerida koos röstsaia kuubikute või röstsaia viiluga; samuti võib lisada röstitud kõrvitsa- või päevalilleseemneid.

Kommentaarid