Argihõrk

Mõnus ja kerge tuunikalasalat sobib hästi hiliseks argipäevaseks õhtueineks.Kui juhtumisi tuunikala ei kuulu just lemmikute hulka, siis võib selle asendada näiteks fetauustu või suitsukana tükikestega.

Salati jaoks vajad:

paar suuremat lehte lehtsalatit või jääsalatit
7 kirsstomatit
1/4 värsket kurki
1/2 paprikat
100 g tuunikala tükke vees
1 keedumuna
kastmeks:
2 tl oliivõli
2 tl palsamiäädikat

Rebi lehtsalat tükkideks ning haki teised salati komponendid suupärasteks tükkideks. Aseta salati komponendid taldrikule salatipadjale ja tilguta peale kastet.

Magustoiduks üks mõnus ja lihtne mustikakook, mis valmib kiiresti ja ei vaja küpsetamist. Hea tõestus väitele,et maitsev ei pea olema üldsegi mitte keeruline valmistada. Retsept on leitud Pereköögi kokaraamatust ja tehtud selles mõningaid mugandusi ning näeb nüüd välja selline:

Põhi:

150 g kaeraküpsiseid
50 g sulavõid
50 g mandlilaaste

Kate:

200 g maitsestamata toorjuustu
1 dl tuhksuhkrut
400 g kohupiimapastat
1 dl mustikaid
30 g mandlilaaste

Põhja jaoks purusta kaeraküpsised ja sega mandlilaastude ja sulavõiga ning suru ümara koogivormi põhja. Parem on lahtikäiva põhjaga vorm. Pane põhi külmkappi tahenema.
Katte jaoks sega toorjuust kohupiima ja suhkruga. Seejärel lisa kahvliga puruks surutud mustikad ja vala segu põhjale ning puista peale mustikaid ja mandlilaaste. Pane tort umbes paariks tunniks külmkappi.

Kommentaarid