Rabarberi taskud


Enne suurejoonelist maasikahooaja algust, sai meie köögis veel rabarberiga katsetatud. Retsepti algpäritolu ei suuda enam meenutada, kuna see on mul kribatud ühele paberilehele ja pealkirjaks on hoopis õunamoosiga pirukad, kuid vastavalt hooajale mugandasin selle retsepti rabarberi taskuteks. Tegemist on selliste küpsiselaadsete pirukatega, mis sobivad ideaalselt näiteks pikikule kaasavõtmiseks.
Teadmiseks, et mul jäi täidist üle ja serveerisin seda väikestes kausikestes küpsiste kõrvale.


Tainas:

2 tasis jahu
1/4 tassi suhkrut
1/2 tl kaneeli
1/4 tl soola
3/4 tassi kodujuustu
4 sl külma võid

Täidis:

450 g rabarbereid
1/4 tassi suhkrut
2 sl võid
1/4 tl kaneeli
4 sl vett
1 sl tärklist

Taina jaoks sega kokku jahu, suhkur, kaneel ja sool ning lisa siis kodujuust ja või. Mudi käte vahel ühtlaseks ning lõpuks pane toidukilesse mässituna 30 minutiks külmikusse tahenema.
Täidise jaoks haki rabarber väikesteks tükkideks ning pane potti koos suhkru, või ja kaneeliga. Kui või on sulanud, lisa 2 sl vett ning kuumuta seni, kuni rabarber on pehmeks muutunud. Seejärel lahusta tärklis 2 sl külmas vees ning nirista tärklise segu rabarberitele. Sega hoolikalt ning kuumuta veel 1-2 minutit. Lase täidisel jahtuda.
Rabarberi taskute kokkupanemiseks rulli tainas ristkülikukujuliselt lahti ning lõika tainast umbes käelaba suurused ristkülikud. Tõsta ristküliku ühte otsa rabarberi täidist ning tõsta siis teine külg peale. Suru näppudega otsad kinni. Tee iga rabarberi tasku peale paar sisselõiget. Küpseta 175 kraadises ahjus 25 minutit. 

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Kas 1 tass jahu on 128 gr ja 1 tass suhkrut 201gr?
Mis see kodujuustu kogus siis olla võiks grammides?
Kasutasin seda tabelit http://allrecipes.com/howto/cup-to-gram-conversions/

Jaanika ja Signe ütles …
just nii ja kodujuustu kogus siis vastavalt 1 tass= 225 g ehk siis 170 grammi on 3/4 tassi.