Neegrimusid ehk šokolaadi- vahukommi koogikesed

Need maiustused on meie jaoks tõeliselt nostalgilised. Esimestel kordadel nii vähemalt 20 aastat tagasi, kui nendega maiustada saime, tõi isa neid Saksamaalt kingiks kaasa. Mulle meeletult meeldis see õhuke krõbe šokolaadikiht ja vahuline täidis juba siis. Ükskõik, mitu karpi neid ka ei toodud, ikka said need ruttu otsa. Aga nüüd neid kahjuks kaubandusest eriti leida ei ole, mis ei tähenda seda, et neid ise ei võiks meisterdada. Nende koogikeste jaoks on olemas ka spetsiaalne poolkerakujuliste aukudega silikoonvorm, aga kui seda käepärast pole, siis ma usun, et saab ehk hakkama ka silikoonist muffinivormiga. Ah jaa, need koogid olid Sanderi sünnipäevahommikul magustoiduks :)
Retsepti leidsin siit.

Vaja läheb:

400 g tumedat šokolaadi

Küpsised:

50 g täisterajahu (kasutasin hoopis rukkijahu)
50 g nisujahu
näpuotsatäis soola
0,5 tl küpsetuspulbrit
25 g suhkrut
25 g võid
1 sl piima
 
Vahukommitäidis:

3 munavalget
125 g suhkrut
6 sl kuldset siirupit (golden syrup)
näpuotsatäis soola
1 tl vanilliekstrakti

Kõigepealt valmista küpsised: selleks sega kokku kuivained, näpi sisse või, lisa piim ja sega ühtlaseks tainaks. Rulli tainas jahusel laual umbes 0,5 cm paksuseks ja lõika küpsisevormi abil välja kettad, mis on koogivormi põhja läbimõõduga.  Pane küpsised umbes 10 minutiks jahedasse ja küpseta seejärel eelkuumutatud ahjus 170 kraadi juures 10- 12 minutit ning jahuta.
Sulata 300 g šokolaadi ja lase pisut jahtuda, et šokolaad poleks liiga voolav. Seejärel kata vormid seestpoolt šokolaadiga: selleks tõsta lusikaga šokolaadi vormide äärtesse ümberringi ja lase põhja poole voolata. Kui kõik vormid on šokolaadiga kaetud, siis lase šokolaadil hanguda jahedas, aga mitte külmikus, muidu kaotab šokolaad oma läike. Kata ka küpsised ühelt poolt šokolaadiga.
Vahukommimassi valmistamiseks pane kõik komponendid kaussi ja mikserda segu kuumal vesivannil umbes 8 minutit, kuni see on tihe ja läikiv. Pane vahukommikreem pritskotti. Sulata ülejäänud šokolaad ja pane samuti pritskotti.
Täida kõik šokolaadiga vooderdatud vormid vahukommimassiga, pane peale pisut šokolaadi ja aseta peale küpsised, šokolaadine osa pealpool. Kata ka vahekohad šokolaadiga ning silu ühtlaseks.
Lase šokolaadil täielikult taheneda ja eemalda koogid ettevaatlikult vormist. Nüüd võid maiustama hakata:)

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Rõõm näha, et need on kenad eestikeelsed neegrimusid, mitte "mustanahalise musid" või "musta musid" :)

Tervitades
Retseptikogu.ee
Anonüümne ütles …
Muideks kaubanduses on täitsa saadaval need neegrimusid ;) :D