Minutipihvid paneeritud lillkapsaga

Mõnusalt kergeks eineks sobib suurepäraselt kana minutipihvide kõrvale paneeritud lillkapsas sooja koore kastmega. See söök peaks olema meelepärane nii pere suurematele kui ka väiksematele. 

Vaja läheb:

1 pakk Talleggi küüslaugu-tšilli minutipihve
1 väiksem lillkapsas (750g)
3 muna
150 g maisihelbeid
soola, pipart
grilltikke

Kaste:

35 g võid
2 tl jahu
100 ml vett
125 ml 10% koort
soola, pipart

Esmalt pane grilltikud vette likku. Seejärel lõika lillkapsas väiksemateks tükkideks. Keeda lillkapsa õisikuid soolaga maitsestatud vees 4-5 minutit. Kurna ja jahuta õisikud külma veega. Jäta seejärel sõelale nõrguma.
Paneeringu jaoks klopi munad soola ja pipraga ning teises kausis purusta maisihelbed peeneks. Seejärel kasta lillkapsa õisikud muna sisse ning veereta maisihelbe purus. Lükka tükid grilltikkude otsa ja tõsta ahjuplaadile. Küpseta lillkapsast ahjus 10 minutit 180 kraadi juures. Kui lillkapsad on pool aega ahjus olnud, pane ahju ka minutipihvid, et need valmiksid samaaegselt koos lillkapsaga.
Kui lillkapsas ja mintipihiv on ahjus, valmista kaste. Esmalt sulata potis või. Seejärel raputa šeikeriga hoolikalt segi vesi ja jahu ning lisa sulanud võile, ise samal ajal kastet vispeldadaes. Seejärel lisa koor ning lase kastel tasasel tulel podiseda ca 5 minutit, pidevalt segades. Maitsesta soola ja pipraga.
Serveerimisel pane taldriku põhja sooja kastet, lisa sinna lillkapsa vardada ja viilutatud minutipihv.

Retsept valmis koostöös Talleggiga.

Kommentaarid