Kohupiima-manna kook


Mõnusalt rohke täidiega kohupiimakook. Retsept on pärit raamatust "Retseptisahtel käsitöökapis" ning originaalpealkiri sellel koogil on Klairi mummukook. Minu variant sellest koogist on vähendatud suhkrukogusega ja plaadikoogi varinat ehk siis topeltkogus. Koogi kõrvale pakkusin kasteks maasikatoormoosi ja rabarberimoosi.
Kuldkollase välimuse saad koogile, kui kasutad maamune!

Vaja läheb:

Põhi:
450 g Digestive küpsiseid
200 g võid
1 tl kaneeli

Täidis:
10 muna
100 g suhkrut
1,8 kg vanillikohupiimapastat
2 dl mannat
4 dl kohvikoort
125 g Pilvekese batoone

Põhja jaoks purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadi põhja.

Täidise jaoks vahusta munad suhkruga, lisa kohupiimapasta, manna ja kohvikoor ning mikserda veelkord kõik läbi. Seejärel vala täidis põhjale. Lõika batoonid neljaks ja suru siis need batoonitükid õrnalt täidisesse. Küpseta 190 kraadises ahjus 35-40 minutit. Kui kook on valmis, ava ahjuuks ning jäta kook mõneks ajaks ahju n-ö jahtuma (mul oli ca 30 min). Siis võta lõpuks kook ahjust välja ning serveeri kas kohe või siis täielikult jahtununa. 

Kommentaarid