Rabarberi- maasika magustoit beseega

Mõnusalt kerge magustoit rabarberi ja maasikaga on suviselt õhuline ja maitseb mõnusalt. Tainast teha vaja pole ja küpsemiseaeg on magustoidul ka suhteliselt lühike.
Retsept pärineb väikeste mugandustega siit.

Vaja läheb:

400 g tükeldatud rabarberit
4-5 maasikat
100 g pruuni suhkrut
1 apelsini riivitud koor
2 muna

Pane rabarberitükid maasikate, apelsinikoore ja poole suhkruga ahjuvormi ja küpseta 180 kraadi juures -30 minutit fooliumiga kaetult. Lase küpsenud rabarberil pisut jahtuda ja sega juurde munakollased ning jaga segu nelja ahjuvormi vahel ja küpseta seda ahjus 180 kraadi juures umbes 10 minutit.
Vahusta munavalged ülejäänud suhkruga tugevaks vahuks, kata sellega rabarberikiht ja küpseta veel 10 minutit. Serveeri kohe.

Kommentaarid