Veriapelsini- juustukook

Vahel on mul suurematest poodidest õnnestunud leida veriapelsine, aga kui neid ei leia, siis võib vabalt kasutada ka tavalisis apelsine. Siiski veriapelsini mahla on küll poes müügil ja selle maitse erineb suuresti tavalise apelsini mahlast. Kaunistused võib teha vastavalt oma maitsele või siis üldse ära jätta. Retsept pärineb raamatust "The hummingbird bakery cake days".


Põhi:

200 g digestive küpsiseid
100 g sulavõid
1 apelsini peenelt riivitud koor

Täidis:

600 g toorjuustu
200 g ricottat
120 g suhkrut
3 apelsini peenelt riivitud koor
3 suurt muna

Kate:

3 dl veriapelsini mahla
6 lehte želatiini

Kaunistuseks:

4 apelsini fileeritud vijaliha
valget šokolaadi
šokolaadi mustrikilet

Põhja jaoks purusta küpsised ja sega apelsinikoore ning sulavõiga. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud 24 cm läbimõõduga koogivormi põhjale ja pane täidise valmistamise ajaks külma.
Täidise jaoks mikserda kokku toorjuust, ricotta, suhkur ja apelsinikoor ning lisa ühekaupa mikserdades munad. Vala täidis põhjale ja küpseta 160 kraadi juures eelkuumutatud ahjus 45 minutit või kuni kook on pealt kuldne. Kui võimalik, küpseta kooki veevannis, siis ei kuiva see küpsemise ajal lõhki.
Jahuta küpsenud kook maha ja pane paariks tunniks kuni üleöö külma. Paar tundi enne serveerimist valmista tordile kate: selleks kuumuta apelsinimahl keemiseni, paisuta želatiinilehed külmas vees, pigista kuivaks ja lahusta kuumas mahlas. Lase segul veidi jahtuda, vala koogile ja aseta külma vähemalt tunniks tarduma.
Kaunista kook fileeritud apelsinide ja šokolaadiga.


Kommentaarid