Kana poolkoivad sinepi- mee kastme ja ahjuköögiviljadega

Hooajaliste köögiviljade ja kanaga saab valmistada väga mõnusa ahjuroa. Köögivilju võid asendada täpselt Sulle meelepärastega, mis parasjagu saada on. 

Vaja läheb:

1 pakk Talleggi kana poolkoibi
1 suur apelsin
4 tl teralist sinepiseemnetega sinepit
4 tl vedelat mett

300 g porgandeid
300 g ube (puhastatud)
30 g võid
1 tl soola

Esmalt valmista ette kana poolkoivad. Selleks sega ühes suuremas kausis kokku värskelt pressitud apelsinimahl, sinep ja mesi. Tõsta kaussi kana poolkoivad ning kata kastmega. Pane kööviljad ettevalmistuse ajaks külmkappi. Kui aega on rohkem, siis võid lasta kana poolkoibadel kastme sees seista paar tundi.
Võta kaanega ahjuvorm (kui see puudub, saad hiljem kaane asemel kasutada fooliumit) ning määri see võiga. Seejärel lisa ahjuvormi õhukesteks viiludeks lõigatud porgand ning oad. Pane peale sool ja või tükid, sega läbi. Seejärel tõsta köögiviljade peale kana poolkoivad ning vala peale sinepi-mee kaste. Pane ahjuvormile kaas peale ning küpseta esmalt 180 kraadi juures 30 minutit. Seejärel eemalda kaas ning lase ahjus veel 10 minutit küpseda, et kana pealt pruunistuks.  

Retsept valmis koostöös Talleggiga.

Kommentaarid