Jäätise kuubikud



Mõnus magus suupiste, mille tegemine võtab veidi rohkem aega ja nõuab natuke köögis mässamist, kuid mille lõpptulemus on efektne ning kaunistab igat suvist söögilauda.
Ideaalis võiks pehmete küpsisepõhjade vahele valmistada jäätise ise, kuid kuna sel korral oli mul aega napilt, sai kasutatud poes müüdavaid mango ja šokolaadi jäätiseid.
Küpsisepõhjade retsept pärit siit


Pehmed küpsisepõhjad:
6 sl võid
3/4 tassi suhkrut
2 tl vanilliekstrakti
1 1/4 tassi jahu
1/2 tassi kakaopulbrit
1/2 tl küpsetuspulbrit
1/4 tl soola
2/3 tassi piima

Täidis:
1 liiter mango jäätist
1 liiter šokolaadi jäätist

Esmalt vahusta toasoe või suhkruga ning lisa siis vanilliekstrakt. Eraldi kausis sega kokku jahu, kakao, küpsetuspulber ja sool. Lisa umbes 1/3 kuivainete segust või-suhkru segule ning sega hoolikalt läbi. Seejärel lisa juurde pool piima kogusest ning sega või mikserda veelkord kogu tainas läbi. Lisa veel 1/3 kuivainete segu, lisa järelejäänud piim, sega hooliklat ning viimaks lisa järelejäänud jahu.

Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ning määri küpsetuspaber toiduõliga kokku. Vala tainas küpsetuspaberile ning aja ühtlaselt laiali. Kuna tainas on kleepuv, siis ei saa seda spaatliga päris ühtlaselt laiali ajada. Seega, parima tulemuse jaoks võta veel üks küpsetuspaber, õlita selle üks pool ära ning aseta õliga kaetud pool taina peale. Seejärel võta tainarull ning rulli tainas läbi küpsetuspaberi ühtlaseks kihiks. Enne ahju panekut eemalda pealmine küpsetuspaber ning küpseta siis 175 kraadises ahjus 10-12 minutit. Seejärel võta küpsisepõhi ahjust välja ning lase sel ahjupannil jahtuda.

Viimaks lõika jahtunud küpsisepõhi pooleks. Määri alumise kihi peale pehmet mango jäätist. Seejärel tõsta ca 30 minutiks sügavkülma. Siis, kui mango jäätis on tahenenud, määri ühtlase kihina peale šokolaadi jäätis. Viimaks suru šokolaadi jäätise kihi peale teine küpisepõhi ning tõsta sügavkülma. Lase sügavkülmas taheneda vähemalt paar tundi, siis on hea sellest kuubikuid lõigata.
  

Kommentaarid