Piparmündi- juustukook šokolaaditükkidega

Mõnusalt piparmündise maitsega ja küllaga šokolaaditükke sisaldav kreemjas juustukook saab eriti ilusa jume kollastelt maamunadelt.  Parim on nagu juustukoogid ikka, üleöö külmikus seisnuna. Jahutav piparmünt ja tue šokolaad moodustavad selles koogis imelise maitseduo.
Retsept pärineb väikeste mugandustega raamatust "Tordid ja koogid".

Põhi:

200 g digestive küpsiseid
100 g võid

Täidis:

20 g piparmündilehti
2 dl vahukoort
700 g toorjuustu
1,5 dl suhkrut
4 muna
100 g tumedat šokolaadi
4 muna

Kaunistuseks:

2 dl vahukoort
0,5 dl suhkrut
piprmündisuhkrut*
tumeda šokolaadi laaste

Haki piparmündilehed peeneks, kuumuta koor keemiseni, sega sisse piparmünt ja jäta 2 tunniks kaane alla tõmbama.
Purusta küpsised, sega sulavõiga ja suru küpsetuspaberiga kaetud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale ning pane täidise valmistamise ajaks jahedasse.
Klopi toasoe toorjuust suhkruga ühtlaseks, kurna koor ja lisa toorjuustule. Lisa segades ühekaupa munad ja lõpuks tükeldatud tume šokolaad.  Vala täidis põhjale ja küpseta 150 kraadi juures 1,5 tundi. Lase koogil jahtuda ning tõsta kuni üleöö külmikusse.
Katte jaoks vahusta koor suhkruga ja kata sellega jahtunud kook. Kaunista šokolaadilaastude ja piparmündisuhkruga. Šokolaadilaaste saad, kui "koorid" šokolaaditahvlit juurviljanoaga.

*Piparmündisuhkru valmistamiseks haki piparmündilehed peeneks ja pane uhmrisse koos sama koguse suhkruga ning uhmerda ühtlaseks massiks.


Kommentaarid

Anonüümne ütles …
kas shokolaaditükid koogi sees jäävad krõmpsuvad või sulavad need ära? Tahaksin nimelt teha sarnast kooki ilma küpsetamata. Nuputan, kuidas shokolaadi lisada.
Jaanika ja Signe ütles …
Anonüümne, kasutasime šokolaadipisaraid, mis küpsedes ei sula. Kui teed tarretatud torti, siis ma usun, et šokolaad ei sula ära.