Halvaa- juustukook

Mõnusalt kreemjas juustukook valmib kiiresti ja küpsetamata. Põhjale lisavad krõmpsu ja värvi nonparellid. Täidis saab oma magususe ja hea maitse halvaast. Kui aga oled eriline maiasmokk, siis võid täidisele lisaks ka veidi suhkrut lisada.

Põhi:

250 g Digestive küpsiseid
100 g võid
40 g nonparelle

Täidis:

400 g toorjuustu
2 dl vahukoort
200 g halvaad
2 sl suhkrut (soovi korral)
4 lehte želatiini
3 sl vett
kaunistuseks nonparelle
Põhja jaoks purusta küpsised ja sega sulavõiga ning lõpuks sega juurde nonparellid. Suru mass küpsetuspaberiga voodertatud 18 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale ja äärtesse ning pane täidise valmistamise ajaks külma.
Täidise jaoks vahusta vahukoor pehmeks vahuks. Purusta halvaa köögikombainis ja sega toasooja toorjuustuga, soovi korral lisa ka suhkur. Sega juurde vahukoor. Paisuta želatiinilehti külmas vees 5 minutit ja lahusta kuumas vees. Nirista sulatatud ja veidi jahtunud želatiin täidise hulka, seda pidevalt segades. Vala täidis põhjale ja aseta vähemalt 3 tunniks kuni üleöö külmkappi. Enne serveerimist kaunista soovi korral nonparellidega.

Kommentaarid

Kaare ütles …
Ohh, see tundub väga nämm :)
Jaanika ja Signe ütles …
See on halvaasõpradele lausa kohustuslik ja imehea loomulikult ka :)