Limoncello tort valge šokolaadi ja kookosega

Möödunud lihavõttepühade piduliku söömaaja lõpetuseks valmis meil sellel aastal imehea ja kaunilt kollane Limoncello tort. Tordi tegemine võtab küll pisut aega, aga iga kulutatud minut on lõpptulemust kuhjaga väärt. Õrn vahuline erinevate maitsenüanssidega kook maitseb imeliselt. Retsept pärineb Nami- Namist.

Kookosbiskviit:

25 g võid
0,5 dl suhkrut
1 muna
0,5 dl jahu
2,5 dl kookoshelbeid
0,5 tl küpsetuspulbrit

Pähklibesee:

75 g sarapuupähkleid
2 munavalget
0,5 sl suhkrut
75 g tuhksuhkrut

Trühvlikreem:

1 dl vahukoort
2 sl kanget kohvi
100 g tumedat šokolaadi

Limoncello- valge šokolaadi vaht:

4 lehte želatiini
2 munavalget
2 dl vahukoort
4 sl suhkrut
0,5 dl vett
2 munakollast
200 g valget šokolaadi
0,5 dl Limoncello sidrunilikööri

Sidrunikreem:

1 leht želatiini
2 sidruni peenelt riivitud koor ja mahl
50 g võid
2 dl suhkrut
2 muna
2 munakollast

Kookosbiskviidi jaoks hõõru toasoe või suhkruga vahule, lisa muna. Sega omavahel kuivained ning lisa võisegule. Küpseta 175 kraadi juures 24 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga voodertatud koogivormis 15 minutit.
Pähklibesee jaoks jahvata pähklid peeneks. Vahusta munavalge suhkruga tugevaks vahuks ja sega ettevaatlikult juurde tuhksuhkur ja pähklipuru. Küpseta beseed 175 kraadi juures 24 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga voodertatud koogivormis 20 minutit ning jahuta.
Trühvlikreemi jaoks kuumuta koor, lisa kohv ja vala segu tükeldatud šokolaadile ja sega, kuni školaad on sulanud. Kalla kreem jahtunud beseekihile ja lase külmkapis taheneda.
Aseta koogivormi põhja kookosebiskviit.
Limoncello kreemi valmistamiseks pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette likku. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja koor pehmeks vahuks. Sega suhkur ja vesi ning kuumuta keemiseni ja keeda 1 minut. Eemalda pott tulelt ja lase 2 minuti jahtuda. Vispelda munakollaste juurde soe suhkrusiirup ning vahusta heledaks vahuks. Sulata valge šokolaad, kuumuta veidi limoncellor ja lahusta selles kuivaks pigistatud šelatiinilehed. Vala valge šokolaad munakollasevahu hulka ja vispelda. Seejärel lisa želatiin ja ülejäänud Limoncello ning vahukoor ja munavalgevaht. Vala pool vahust biskviidile, aseta peale pähklibesee kiht ja kata ülejäänud vahuga ja pane külmkappi tahenema.
Sidrunikreemi jaoks paisuta želatiinileht külmas vees. Kuumuta potis sidrunimahla, - koort, suhkrut ja võid, kuni saad ühtlase segu. Klopi munad kausis lahti ning vispelda võisegu hulka. Kuumuta segu pidevalt segades, kuni kreem pakseneb, võta tulelt ja sega juurde želatiinileht. Lase kreemil veidi jahtuda ja vala tordile.
Pane tort vähemalt kolmeks tunniks külma.
Kaunista vastavalt soovile. Meie torti kaunistavad pistaatsiamartsipanist linnupesa ja šokolaadimunad.

Kommentaarid

Pille ütles …
Oih, kui uhke! See oli mu mullune sünnipäevatort ja meeldis kõigile väga-väga. Nikerdamist oli tõesti omajagu, aga erilistel puhkudel ju võib!
Jaanika ja Signe ütles …
Aitäh, Pille :)Nikerdamist on, aga no maitse on lausa suurepärane ja see korvab kogu töö!