Iiri soodaleib

Mõnusalt lihtne küpsetis, mis sobib asendama leiba, saia või sepikut. Selle küpsetise suur eelis on see, et tainas valmib väga kiiresti ja kergitada ei ole seda üldse vaja. Nii saabki sooja söögikõrvase pätsi ruttu lauale ja kulub selleks vaid küpsetamise aeg ehk siis umbes pool tunnikest.
Retsept pärineb väikeste mugandustega  siit.Ja isekerkiva jahu retsepti leidsime Nami- Namist.

Vaja läheb:

170 g isekerkivat jahu*
170 g nisujahu
0,5 tl soola
0,5 tl soodat
250 ml keefiri

Sega kuivained kausis kokku, tee keskele süvend ja vala sellesse keefir. Sega kiiresti ühtlaseks tainaks, vajadusel võid lisada veel veidi keefiri. Lõpptulemus peaks olema pehme tainas, aga mitte liiga kleepuv. Sõtku tainas kergelt läbi ja vormi ümaraks ning aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures umbes 30 minutit.
* Isekerkiva jahu retsepti leiab Nami- Namist, aga põhimõtteliselt on tegu jahuga, milles sisaldub juba kergitav aine ehk siis küpsetuspulber.

Kommentaarid