Porgandi toorjuustukook


Kuldkollane toorjuustukook on iga pidusöögi ehteks. Porgandid lisavad koogile mahlasust ja imekauni värvuse. Retsept väikeste mugandustega pärit siit.

Vaja läheb:

Põhi:
1/2 tassi purustatud mandleid
1 tass purustatud Digestive küpsised
5 sl võid
3 sl suhkrut

Täidis:
2 keskmist porgandit
1 sl võid
1/2 tassi suhkrut

350 g toorjuustu
1 tass suhkrut
4 suurt muna
1/2 tl kaneeli
1/4 tl soola

Esmalt võta külmikust välja toorjuust ja munad, sest need peavad olema toasoojad, enne kui täidist hakkad tegema. Eeltööna võid keema panna ka porgandid (tuleb keeta päris pehmeks, et saaks hiljem need püreerida).

Põhja jaoks sega kokku purustatud mandlid, küpsised, sulatatud või ja suhkur. Suru saadud mass 18 cm lahtikäiva koogivormi põhja ning küpseta ca 15 minutit 175 kraadi juures. Seejärel tõsta põhi ahjust välja ja jäta täidise tegemise ajaks jahtuma.

Täidise jaoks püreesta keedetud porgandid koos või ja suhkruga (1/2 tassi) ning lase jahtuda. Seejärel võta üks suurem kauss ning mikserda selles keskmisel kiirusel omavahel toorjuust ja suhkur (1 tass), kuni segu muutub õhuliseks (see võtab aega ca 4 minutit). Seejärel lisa ükshaaval munad ning mikserda pärast iga muna lisamist segu hoolikalt läbi. Viimasena lisa porgandisegu, kaneel ja sool. Vala saadud segu koogipõhjale ning küpseta 160 kraadi juures 80-90 minutit. Küpsetamise ajaks tõsta koogivorm teise suurema koogivormi või ahjupanni sisse ja vala ahjupannile niipalju vett, et see ulatuks poole koogivormi servani. Valmis kook ongi keskelt veidi võdisev.

Viimaks lase koogil täielikult jahtuda ning seejärel tõsta vähemalt 6 tunniks külmkappi. Kook võib seista järjest ka 24 tundi külmikus ehk koogi võib valmis teha ka eelmisel õhtul.

Kommentaarid