Sõstratort lehmakommi- küpsisepõhjal
Retsept pärineb raamatust "Suvetoidud"
Põhi:
150 g digestive küpsiseid
100 g lehmakomme
75 g võid
Täidis:
400 g maitsestamata jogurtit (kreeka jogurtit vm. paksemat jogurtit)
200 g maitsestamata toorjuustu
1 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
6 lehte želatiini
0,5 dl piima
2 dl sõstraid (kasutasin punaseid ja valgeid sõstraid)
Kaunistuseks:
40 g valget šokolaadi
sõstraid
Põhja jaoks purusta küpsised ja lehmakommid köögikombainis ning sega sulavõiga. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva 24 cm läbimõõduga koogivormi põhjale ning aseta täidise valmistamise ajaks külma.
Täidise jaoks mikserda kokku jogurt, toorjuust, suhkur ja vanillisuhkur. Mikserda juurde sõstrad. Paisuta želatiinilehed külmas vees, pigista kuivaks ja sulata kuumas piimas. Sega želatiin täidise hulka ja vala täidis põhjale. Hoia torti 3 tundi kuni üleöö külmas. Kanista soovi korral sulatatud valge šokolaadi ja sõstardega.
Põhi:
150 g digestive küpsiseid
100 g lehmakomme
75 g võid
Täidis:
400 g maitsestamata jogurtit (kreeka jogurtit vm. paksemat jogurtit)
200 g maitsestamata toorjuustu
1 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
6 lehte želatiini
0,5 dl piima
2 dl sõstraid (kasutasin punaseid ja valgeid sõstraid)
Kaunistuseks:
40 g valget šokolaadi
sõstraid
Põhja jaoks purusta küpsised ja lehmakommid köögikombainis ning sega sulavõiga. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva 24 cm läbimõõduga koogivormi põhjale ning aseta täidise valmistamise ajaks külma.
Täidise jaoks mikserda kokku jogurt, toorjuust, suhkur ja vanillisuhkur. Mikserda juurde sõstrad. Paisuta želatiinilehed külmas vees, pigista kuivaks ja sulata kuumas piimas. Sega želatiin täidise hulka ja vala täidis põhjale. Hoia torti 3 tundi kuni üleöö külmas. Kanista soovi korral sulatatud valge šokolaadi ja sõstardega.
Kommentaarid