Adami kapsapirukas

Ma armastan köögiviljapirukaid.  Eritit mõnus on piruka see just kapsas. Olgu see siis lahtine pirukas või hoopis tavaline pärmitaina- kapsapirukas. Selle piruka muudavad eriliseks rukkijahust ja parmesani juustust põhi ning täidise sees olevad maapähklid. Kindlasti üks uusi lemmikuid pirukate hulgas.
Retsept pärineb väikeste mugandustega raamatust "Magusad ahvatlused Lahemaa servalt", nime saanud Adami talu järgi, kelle perenaiselt retsept pärit on.

Põhi:

250 g rukkijahu
2 tl tuhksuhkrut
100 g võid
50 g riivitud parmesani

Täidis:

400 g kapsast
2 sibulat
3 muna
200 g hapukoort
250 g riivjuustu
soola, pipart
võid, õli
2 peotäit hakitud maapähkleid

Põhja jaoks sega jahu suhkruga ja haki juurde külm või ning sega juurde riivjuust. Vajuta tainas 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhjale ja äärtesse ning pane külma.
Täidise jaoks haki kapsas ja sibul peenteks ribadeks ning hauta või ja õli segus pehmeks, maitsesta soola ja pipraga. Klopi munad lahti ning sega hapukoorega.
Eelküpseta põhja 200 kraadi juures 10 minutit. Lao põhjale kihiti pool riivjuustust, siis kapsa- sibulasegu, siis peotäis pähkleid ja uuesti juust, kapsasegu ja pähklid ning vala pirukas üle munaseguga. Küpseta pirukat 180 kraadi juures 25- 30 minutit, lase pisut jahtuda ja serveeri.

Kommentaarid