Šokolaadi- kohupiimakook marjadega

Imeliselt kreemjas ja suussulav kook maitseb kindlasti nii juustukoogi sõpradele kui ka šokolaadimaiastele, aga suure tõenäosusega ka kõigile teistele. Kui tahad magusamat kooki, siis kasuta tumeda šokolaadi asemel kindlasti piimašokolaadi.
Retsept on väikeste mugandustega pärit raamatust "Tordid ja koogid"


Põhi:

100 g digestive küpsiseid
40 g sulavõid
25 g tumedat šokolaadi

Täidis:

400 g vanillikohupiima
150 g tumedat šokolaadi
250 g mascarponet
1 dl vahukoort
1,5 dl suhkrut
4 muna

Äärekaunistus:

60 g tumedat šokolaadi
šokolaadi mustrikilet 

kaunistuseks meelepäraseid marju (mustikaid, vaarikaid, maasikaid)

Põhja jaoks purusta küpsised ja sega sulavõi ning sulatatud šokolaadiga. Suru küpsisepuru küpsetuspaberiga kaetud - 20 cm läbimõõduga ümara lahtikäiva koogivormi põhjale ja aseta täidise valmistamise ajaks külma.
Täidise jaoks sega kokku kohupiim, mascarpone, vahukoor, suhkur ja munad. Jaga segu kaheks võrdseks osaks. Ühele osale täidisest lisa sulatatud šokolaad ja sega läbi.
Vala põhjale šokolaaditäidis ja silu ühtlaseks ning tõsta peale hele täidis ja silu pind. Küpseta kooki 180 kraadi juures 45- 55 minutit ning jahuta.
Šokolaadist äärekaunistuse tegemiseks sulata šokolaad ja lase sellel veidi jahtuda. Lõika šokolaadi mustrikilest sobiva laiusega ribad ning kata sulašokolaadiga. Tõsta šokolaadiribad ümber koogi  servade ja tõsta jahedasse tahenema. Kui šokolaad on täielikult tahkunud, siis eemalda kiled külgedelt.
Kaunista kook soovi korral marjadega.

Kommentaarid