Õuna- halvaakook
Juba on meie armsal Eestimaal tunda õhus sügise hõngu ja valminud ka esimesed kodumaised õunasordid. See omakorda tähendab seda, et õuntest on paras aeg kõiksugu maitsvaid hõrgutisi valmistada. Selle õunakoogi muudab pisut erilisemaks halvaa täidise sees.
Retsept pärineb raamatust "Õunakoogid".
Tainas:
225 g võid
1,5 dl suhkrut
2 muna
5 dl jahu
Täidis:
700 g hapukaid õunu
200 g halvaad
Määrimiseks:
muna + 1 sl piima
Vahusta või suhkruga, lisa vahustades munad. Sega juurd jahu, sega ühtlaseks tainaks ja pane toidukilesse mähitult külma.
Koori ja viiluta õunad. Rulli 2/3 tainakogusest ümaraks kettaks ja suru 24 cm läbimõõduga vormi põhjale ning külgedele. Lao tainale pooled õunaviilud, puista vahele halvaad ning kata ülejäänud õunaviilude ja halvaaga. Ülejäänud tainas rulli kettaks ja tõsta koogile. Pintselda kook pealt muna- piima seguga ja küpseta 180 kraadi juures 45 minutit.
Retsept pärineb raamatust "Õunakoogid".
Tainas:
225 g võid
1,5 dl suhkrut
2 muna
5 dl jahu
Täidis:
700 g hapukaid õunu
200 g halvaad
Määrimiseks:
muna + 1 sl piima
Vahusta või suhkruga, lisa vahustades munad. Sega juurd jahu, sega ühtlaseks tainaks ja pane toidukilesse mähitult külma.
Koori ja viiluta õunad. Rulli 2/3 tainakogusest ümaraks kettaks ja suru 24 cm läbimõõduga vormi põhjale ning külgedele. Lao tainale pooled õunaviilud, puista vahele halvaad ning kata ülejäänud õunaviilude ja halvaaga. Ülejäänud tainas rulli kettaks ja tõsta koogile. Pintselda kook pealt muna- piima seguga ja küpseta 180 kraadi juures 45 minutit.
Kommentaarid