Kohupiima- pähklitort


See on tõeliselt nostalgiline kook- nõukogudeaegne kohvikuklassika. Sisaldab rikkalikkult kohupiima ja kuhjaga maapähkleid. Valmistada on lihtne ja tõeline maitseelamus on garanteeritud. Külaliste peal testitud!
Retsept pärineb Kätrini blogist.

Muretaina põhjad:

150 g võid
100 g suhkrut
1 muna
näpuotsatäis soola
0,5 tl küpsetuspulbrit
240 g jahu

Kohupiimakreem:

500 g teralist kohupiima
250 g toasooja võid
300 g tuhksuhkrut
100 g hakitud maapähkleid

Vahele:

300 g pohlamoosi

Peale:

100 g hakitud maapähkleid
100 g tumedat šokolaadi + 2 tl õli


Põhjade jaoks sega kokku muna, suhkur ja või. Sega omavahel jahu, sool ja küpsetuspulber ning lisa kuivainetele võisegu, haki noa abil tainaks, suru kokku ja pane toidukilesse mähitult 30 minutiks külma.

Rösti pähkleid veidi ahjus, see annab neile mõnusama maitse.

Jaota muretainas kolmeks võrdseks osaks, rulli lahti ja küpseta kolm 24 cm läbimõõduga põhja. Tee seda 180 kraadi juures 8-12 minutit.

Kohupiimakreemi jaoks vahusta või heledaks vahuks. Lisa tuhksuhkur ja pähklid ning sega läbi. Lõpuks sega kiirelt sisse kohupiim.

Nüüd hakka torti kokku panema: pane alusele üks muretainapõhi, määri peale moos ja kata teise põhjaga. Seejärel määri teisele põhjale peale õhuke kiht kohupiimakreemi ja kata kolmanda põhjaga. Ülejäänud kohupiimakreem määri ühtlaselt koogi peale ja külgedele ning lase koogil 20 minutit külmas taheneda.

Kata tort ühtlaselt pähklipuruga. Sulata šokolaad ja sega õliga ning pritsi pritskoti abil koogile.
Lase koogil üleöö jahedas seista.

Kommentaarid

Angela ütles …
Pildilt tundub et kahe alumise põhja vahele on moos pandud, kirjelduses tuleb alumine põhi katta teise põhjaga..
Jaanika ja Signe ütles …
Tere Angela!

Aitäh tähelepanu juhtimast. Retseptis on tõesti vahele jäänud moosi paneku osa (teeme vastava täienduse retsepti). Õige on nii nagu te kirjutasite, et alumisele põhajale tuleb määrida moos ning siis tõsta peale teine põhi.

Toredat küpsetamist!