Võileivatort kalaga

Avastasin hiljuti, et me ei ole võileivatortidest siin üldse kirjutanud, kuigi tegelikult on olemas üks äärmiselt mõnus  kalaga võileivatort, mis kunagi sai ühe ürituse jaoks valmis meisterdatud ja siiani olen tegevuse käigus kujunenud retseptile truuks jäänud. Mina olen kasutanud tavaliselt külmsuitsu gorbuušafileed, aga sobivad ka nii forell kui lõhe.

Vaja läheb:

24 viilu täistera röstasaia
200 g külmsuitsu gorbuušafileed
400 g toorjuustu
300 g hapukoort
2 dl vahukoort
poole sidruni mahl
maitse järgi sidruni pipart

Katteks:

1 dl majoneesi
1,5 dl vahukoort
kaunistuseks kirsstomateid, värsket kurki, tilli
soovi korral immutamiseks piima
Kõigepealt lõika saiaviiludel koorikud ümbert ära. Seejärel asu kreemi valmistama, seda on kõige mugavam teha köögikombainis või saumiksriga. Vahusta vahukoor pehmeks vahuks. Pane kala, toorjuust, hapukoor ja sidrunimahl köögikombaini ning töötle ühtlaseks püreeks. Seejärel maitsesta sidrunipipraga ning sega juurde ka vahukoor.
Lao kandikule 8 viilu saia ja niisuta soovi korral piimaga ning kata poole kreemiga, seejärel lao peale teine kiht saia, niisuta piimaga ja kata ülejäänud kreemiga. Lõpuks lao peale viimane kiht saia ja niisuta piimaga. Võid tordi toidukilega kaetult üleöö külmikusse maitsestuma jätta ja alles enne serveerimist kaunistada või siis teha seda kohe ja nautida peale mõnetunnist maitsestumist. Katte jaoks sega omavahel vahustatud vahukoor ja majonees ning kata seguga tort pealt ja külgedelt. Kaunista vastavalt oma fantaasiale tomatite, kurkide ja värske rohelisega.

Kommentaarid