Juustune täisteraleib (sepik)

Mõnusalt maitsekas ja kiiresti valmiv sepik sobib soojalt vaid tüki võiga pisikeseks eineks. Leiva muudavad toitvaks juust, paprika ja seemned. Parim on sepik soojalt koos külma piimaga.
Retsept pärineb BBC GoodFoodist.

Vaja läheb:

200 g täistera nisujahu
200 g nisujahu
1 tl soodat
1 tl sidrunihapet
1 tl soola
1 tl pruuni suhkrut
25 g sulavõid
3 dl piima
175 g riivitud cheddari juustu
3 sl seemnesegu
85 g konserveeritud ja nõrutatud paprika viile

Sega omavahel kuivained ja tee kuhja keskele lohk. Sega omavahel sulavõi ja piim ning vala kuivainete hulka ja sega pehmeks tainaks.  Vala tainas jahusele tööpinnale ja lisa enamus riivjuustust ja seemnetest (veidi jäta kaunistuseks) ning tükeldatud paprika ja sõtku ühtlaseks tainaks. Moodusta tainast umbes 8 kuklit ja moodusta kuklitest päts. Puista peale riivjuustu ja seemneid ning küpseta eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures 30 minutit.

Kommentaarid