Amaretto tort

Üks mõnusalt kiiresti valmiv tort, mille maitses mängivad olulist rolli Amaretto liköör ja martsipan. Kook on üsna magus, nii et ka pisem viil rahuldab suurema magusavajaduse. Eriti hästi maitseb tassi kuuma kohviga. Retsept pärineb raamatust "Nadja koogid".

Põhi:

200 g digestive- küpsiseid
100 g võid

Täidis:

200 g martsipani
50 ml Amarettot
100 g valget šokolaadi
5 dl vahukoort
2 sl želatiini
1 dl apelsinimahla

Kaunistuseks:

Amarettos leotatud aprikoose
100 g valge šokolaadi
0,7 dl vahukoort
riivitud valget šokolaadi
tumedat šokolaadi

Põhja jaoks purusta küpsised ja sega sulavõiga ning suru küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhjale. Pane põhi täidise valmistamise ajaks külma. Täidise jaoks vahusta martsipan, liköör ja sulatatud valge šokolaad, sega ettevaatlikult juurde eraldi vahustatud vahukoor ning apelsinimahlas sulatatud ja jahutatud želatiin. Vala täidis põhjale ja aseta 1- 2 tunniks külma.
Kaunistuste jaoks sulata tume šokolaad ja pritsi küpsetuspaberile lehvikukujulised kaunistused ning aseta külma tahenema.
Vahusta vahukoor ja veevannil sulatatud valge šokolaad kohevaks ja kata sellega tort pealt ning külgedelt. Kaunista tort aprikooside ja šokolaadidega.

Kommentaarid