Vanillikaunale lükitud grillitud kammkarbid granadilli vinegretiga

Hiljuti õnnestus mul toitu valmistada värskest Norra käsitsikorjatud kammkarbist ja seetõttu ilmub siia blogisse lähiajal päris mitu väga maitsvat kammkarbi retsepti.  Esimene sellest seeriast on pisut pidulikum ja eksootilisem kui teised. Kuigi peab mainima, et kammkarp iseenesest on juba nii eriline tooraine, et mõjub ka lihtsalt valmistatuna eriliselt. Kammkarbiliha on hõrk, pehme ja maitsev. Samuti kogesin, et kammkarbi puhastamine ei ole eriti keeruline kunsttükk ja sellega saab hakkama peaaegu, et igaüks.
Selle roa retsept pärineb siit.

Vaja läheb:

12 kammkarpi (kammkarbiliha tükki)
4 vanillikauna
2 granadilli (i.k. passion fruit)
3 sl külmpressitud oliivõli
1 sl valge veini äädikat
soola, pipart

Lõika vanillikaunad pikkupidi pooleks ja kraabi seemned kaussi ning sega 2 sl oliivõliga kokku. Patsuta kammkarbid kuivaks ja sega õli- vanilliseguga ning jäta 15 minutiks marineeruma.
Torka kammkarpidest hambaorgiga augud läbi ja lüki mitme kaupa vanillikaunadele. Raputa kergelt soola peale. Kuumuta kuiv pann või grill ja küpseta vardaid mõlemalt poolt paar minutit, kuni liha muutub valgeks.
Kastme valmistamiseks sega granadillide sisu 1 sl oliivõli ja veiniäädikaga ning maitsesta soola ja pipraga. Serveeri kammkarpe passioni vinegretiga.

Kommentaarid