Tort "Virmaline"

Meie jaoks on see tort tõeline nostalgia, sest lapsepõlves söödi seda torti erilistel pidupäevadel. Esiteks ei olnud seda alati kohvikust või poest saada ja teiseks maksis see tort ka oluliselt rohkem, kui tavaline sefiiri või võikreemiga tort. Mulle maitses eriti tordi vahel see pruun pähklikreem. Igatahes see isevalmistatud tort maitseb täpselt samamoodi nagu kunagi lapsepõlves, puudu on vaid võikreemist roosid :) Mina kasutasin põhjade küpsetamiseks 18 cm läbimõõduga koogivormi ja liivataina retsept pärineb Nami- Namist.

Liivatainas:

150 g võid
100 g suhkrut
1 muna
näpuotsatäis soola
250 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit

200 g haput moosi (kasutasime jõhvikamoosi, mis sobis ideaalselt)
150 g Odense nougat' it

Šokolaadipumat:

200 g tuhksuhkrut
2 sl kakaopulbrit
2 sl vahukoort
1 sl võid

Liivataina võid valmistada köögikombainis, segades kõik ained ühtlaseks massiks. Käsitsi valmistades vahusta või suhkruga, lisa muna ja lõpuks küpsetuspulbriga segatud jahu. Jaga valmis tainas kolmeks võrdseks osaks ja küpseta kolm ümarat koogipõhja. Küpsetada tuleks 180 kraadi juures 10- 15 minutit. Seejärel jahuta põhjad.
Kui põhjad on jahtunud, siis aseta üks põhi alusele ja soovi korral immuta kergelt piimaga ning kata hapu moosiga. Peale aseta teine kiht ja immuta samuti soovi korral kergelt piimaga. Soojenda nougatimassi mikrolaineahjus või vesivannil, kuni see muutub pehmeks. Päris vedelaks ei ole massi vaja sulatada, muidu voolab ta koogi vahelt välja. Määri pehmenenud kreem koogile ja aseta peale kolmas põhi ning tõsta kook külma.
Pumati valmistamiseks kuumuta koor ja sulata või ning sega omavahel ja lisa juurde tuhksuhkur ja kakao. Kata kook pealt šokolaadipumatiga. Soovi korral võid küljed katta võikreemiga.
Tordi küljed võib soovi korral katta võikreemiga, mis koosneb vahustatud võist ja tuhksuhkrust ning purustatud beseeküpsistest ja veidikesest sidrunimahlast.
Kaunista kook vastvalt fantaasiale ja naudi paari tunni möödudes. Kook maitseb hea ka järgmisel päeval.

Kommentaarid

Tullia ütles …
Seda tahaks isegi teha.
Jaanika ja Signe ütles …
Muidugi, Tullia :) Eriti keerukat midagi pole ja no maitse on mõnus!
Anonüümne ütles …
Kui palju kaloreid selles tordis on? ))
Mari-Liis ütles …
Tere!

jesss retsepti pihta, minu ja ema lemmiktort!
Kust meie kaubandusvõrgust võib leida Odense Nougatit?

Tänud!