Täidetud broiler

April 30, 2014

Nädalavahetusel, kui rohkem aega on, tasub kindlati proovida täidetud broilerit - mõnusalt krõbeda koorikuga kanaliha ning suussulavad köögiviljad.

Vaja läheb:
1 Talleggi jahutatud broiler
50 g võid
3 küüslauguküünt
1 tl soola
4 kartulit
4 hapukat õuna
2 porgandit
soola-pipart
1 granaatõun

Esmalt määri broiler pealt soola ja pipraga. Seejärel tee valmis küüslauguvõi. Selleks sega omavahel toasoe või, pressitud või peenelt riivitud küüslauk ja sool. Määri broiler seest küüslauguvõiga. Seejärel koori õunad, kartulid ja porgandid ning lõika suupärasteks tükkideks. Umbes pool õuna-kartuli-porgandi segust pane broileri sisse. Küpseta ahjus 180 kraadi juures vastavalt broileri kaalule (2 kilost broilerit küpsetasin 1 h 45 min). Umbes 25 minutit enne küpsetusaja lõppu lisa ahjuvormi juurde ülejäänud kartulid, õunad ja porgandid. Enne serveerimist puista peale granaatõuna seemned.

Retsept valmis koostöös Talleggiga.

0 comments: