Kohupiima-kodujuustu kook mustikate ja musta leivaga

April 2, 2014

Vaja läheb:
Põhi:
6 viilu musta leiba
1 dl suhkrut
50 g Valio võid

Täidis:
1 tops (380g) Alma vanilli-kohupiimakreemi
1 tops (380g) Alma kodujuustu
200 ml Alma vahukoort
6 sl suhkrut
15 g želatiini
100 g mustikaid (võib kasutada külmutatud mustikaid)

Põhja jaoks purusta leib köögikombainis. Seejärel sulata pannil või. Lisa sulanud või hulka leivapuru ja suhkur. Kuumuta pidevalt segades umbes 5 minutit. Seejärel vala leivapuru ühtlase kihina mingile suuremale alusele (nt kandikule) jahtuma.

Täidise jaoks purusta kodujuust saumiksriga ühtlaseks massiks. Lisa kohupiimakreem ja suhkruga vahustatud vahukoor. Paisuta želatiini väheses külmas vees ning seejärel sulata kuumavee vannil. Viimaks nirista sulanud želatiin kohupiima massi hulka, ise pidevalt segades. 

Koogi kokkupanemiseks võta 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm, pane põhja küpsetuspaber ja vala põhjale leivapuru. Suru see kätega ühtlaseks kihiks. Leivapuru peale pane umbes kolmveerand mustikatest (külmutatud mustikaid ei pea eelnevalt sulatama, võid otse põhjale tõsta) ja siis vala peale täidis. Tõsta külmikusse vähemalt 4 tunniks tahenema, ideaalis võiks olla külmikus 8-10 tundi enne serveerimist.  Enne serveerimist pane peale ülejäänud mustikad (kui kasutad külmutatud mustikaid, siis ära neid eelnevalt sulata).


Retsept valmis koostöös Valioga.

4 comments:

  1. Katrin said...:

    Tere!
    Väga ahvatlev kook. Kui sooviksin seda kooki teha 28 cm läbimõõduga koogivormiga, siis kui palju ma peaksin koguseid suurendama?

  1. köögivõlur said...:

    Tere!

    Arvan, et 28 cm vormi jaoks peaks koguseid suurendama 1/4 võrra.

    Toredat koogitegemist!

  1. Kristi said...:

    Kui teha zelatiinilehtedega, siis kui palju neid läheks?

  1. köögivõlur said...:

    Tere Kristi!

    Zelatiinilehti läheb vaja 7 tükki.