Kana-kõrvitsa plaadipirukas

April 21, 2014


Tegemist on rohke täidisega plaadipirukaga, mida on mõnus kaasa võtta näiteks sõpradele külla minnes.

Vaja läheb:
500 g pärmi-lehttaigent

2 pakki Talleggi delikatess kanahakkliha
780 g kõrvitsa viljaliha
1 sibul (90g)
3 küüslauguküünt
2 sl õli
1 sl võid
soola, pipart
200 ml kohvikoort
100 g sinihallitusjuustu
2 muna

Enne piruka kokkupanemist on vaja ära teha mõned ettevalmistavad tööd. Esmalt prae pannil kanahakkliha, maitsesta soola ja pipraga. Seejärel riivi kõrvits jämeda riiviga, haki sibul ja küüslauk peeneks. Pane pannile õli ja või, lase võil sulada ja lisa siis hakitud sibul ja küüslauk. Kuumuta paar minutit ja lisa siis kõrvits. Kuumuta koos kõrvitsaga veel paar minutit ja tõsta tulelt.

Piruka kokkupanemiseks rulli pärmi-lehttaigen õhemaks, nii et see sobituks ahjuplaadile. Pane taigna peale pool kõrvitsa segust, siis kogu praetud hakkliha ja siis uuesti peale ülejääänud kõrvitsa segu. Viimaks kuumuta väikeses potis kohvikoor ja murenda kuuma koore sisse sinihallitusjuust. Sega läbi ja lase veidi jahtuda. Seejärel klopi segu sisse kaks muna ja nirista segu ühtlaselt piruka peale. Küpseta pirukat 180 kraadises ahjus 20 minutit.

Retsept valmis koostöös Talleggiga.

0 comments: