Raffaello- juustukook

Sanderil oli sünnipäev ja kuna ta armastab väga Raffaello komme ja juustukooki, siis otsustasin need 2 asja omavahel ühendada. Nii saigi valmis suussulav juustukook, kus sees nii magusat kondenspiima kui ka krõbedaid kookoshelbeid ja mandlilaaste. Kondenspiima annab koogile piisavalt magusust, nii et eraldi suhkut lisada vaja ei ole.

Põhi:

200 g digestive küpsiseid
90 g sulavõid

Täidis:

500 g maitsestamata toorjuustu
300 g kondenspiima
3 suurt muna
70 g kooshelbeid
70 g mandlilaaste
1 tl vanillisuhkrut

Kate:

100 g hapukoort
1 sl suhkrut
kookoslaaste
8- 10 Raffello kommi

Põhja jaoks purusta küpsised ja sega sulavõiga ning suru küpsetuspaberiga kaetud 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja pane täidise valmistamise ajaks külma.
Täidise jaoks vahusta toasoe toorjuust kondenspiima, munade ja vanillisuhkruga. Sega juurde kookoshelbed ja käte vahel purustatud mandlilaastud ning vala täidis põhjale. Küpseta kooki eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures 50 minutit.
Katte jaoks sega omavahel hapukoor ja suhkur ning vala koogile ja pane kook veel paariks minutiks ahju. Lase koogil enne vormist välja võtmist jahtuda.
Kaunista kook kookoslaastude ja kommidega.

Kommentaarid

Heli ütles …
Kui tore idee!
Karolin K. ütles …
Hakkan kohe-kohe seda kooki emale sünnipäevaks küpsetama. :)
Anonüümne ütles …
Tere, tegin ka seda kooki, väga maitsev! Retseptis kirjas, et katteks vaja kookoslaaste. Kas silmas peetud ikka mandlilaaste ja kas need lähevad koos hapukoorega ahju?
Jaanika ja Signe ütles …
Kookoslaaste on ikka mõeldud, neid olen ostnud ökopoest ja need lähevad koogi peale kõige lõpuks.