Kõrvitsapirukas

See pirukas on meie laual olnud juba päris mitmel korral ja nüüd lõpuks saab siia blogisse ka üles tähendatud. Tegemist on ühe erakordseltt mõnusa ampsug, kuhu saab kasutada veel viimast eelmise hooaja kõrvitsat näiteks. Piruka komponentide osas ei maksa skeptiline olla ja tasub igal juhul proovida :)
Retsept Mari- Liisilt.

Tainas:

2 dl jahu
0,5 dl rukkijahu
0,5 tl soola
0,5 tl tüümiani
90 g külma võid
3 sl külma vett

Täidis:

300 g tükeldatud kõrvitsat
8 kirsstomatit
2 sl oliivõli
1 sl võid
3 õhukesteks ratasteks lõigatud sibulat
125 g mozarellat
6 musta oliivi
tüümiani, soola, pipart
balsamico kreemi

Taina jaoks sega omavahel kuivained, haki juurde külm või ja haki noaga puruseks. Lisa külm vesi ja suru tainaks. Keera tainapall toidukilesse ja pane tunniks külmkappi.
Täidise jaoks kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Laota sellele kõrvitsatükid, nirista neile 1 sl oliiviõli, maitsesta soola ja pipraga ja sega kergelt läbi. Kõrvitsate kõrvale lao poolitatud kirsstomatid. Küpseta kõrvitsat ja tomateid 180 kraadi juures 20 kuni 25 minutit. Sega vahepeal kõrvitsatükke.
Kuumuta pannil ülejäänud oliiviõli ja või ning hauta sibularõngaid madalal kuumusel seni, kuni kõrvits ja tomatid on ahjus. Maitsesta sibul vähese soolaga.
Rulli tainas jahusel laual hästi õhukeseks ringiks. Tõsta tainale kõrvits, tomatid, sibul ja oliivid nii, et äärtest jääks u 4-5 cm vabaks. Täidise vahele aseta mozzarella tükke. Raputa peale veidi soola ja pipart. Tõsta tainaääred täidise peale.
Küpseta 200 kraadi juures umbes 30 minutit, kuni tainas on kuldne ja krõbe. Raputa valmis pirukale värske tüümiani lehti. Kui värsket tüümiani käepärast pole, lisa täidisele enne küpsetamist 1 tl kuivatatud tüümiani.
Nirista enne söömist pirukale veidi balsamico kreemi.

Kommentaarid