Õuna- juustukook

Mõnusalt kaneelise maitsega ja rikkaliku õunakattega juustukook on mahe ja siidine nagu juustukookidele kohane. Soovi korral võib õunu ka koogi sisse panna. Retsept pärineb siit

Põhi:

350 g digestive küpsiseid
2 sl pruuni suhkrut
1 tl kaneeli
100 g sulavõid

Õunte jaoks:

4 sl võid
1 kg õunu, kooritud ja neljaks või sektoriteks lõigatud
2 sl pruuni suhkrut v siirupit

Täidis:

800 g maitsestamata toorjuustu
150 g pruuni suhkrut
3 sl õunasiidrit
2 tl vanilliekstrakti
2 tl kaneeli
4 keskmist muna
70 ml hapukoort
185 g vahukoort

Määri võiga 28 cm läbimõõduga koogivorm. Purusta küpsised koos suhkru ja kaneeliga, sega juurde sulavõi ja suru segu vormi põhjale ja külgedele ning aseta natukeseks külma. Küpseta põhja 180 kraadi juures 10 minutit.
Täidise jaoks vahusta toorjuust. Lisa vahustades suhkur, siider, vanilliekstrakt ja kaneel. Vähenda miksri kiirust ja vispelda ühe kaupa juurde munad. Lõpuks lisa vahustades vahukoor ja hapukoor. Vala täidis põhjale ja aseta vorm vesivanniga ahju ning küpseta 180 kraadi juures 1 tund ja 40 minutit. Kui kook hakkab pealt liiga tumedaks minema, siis kata see küpsemise ajal fooliumiga. Lase koogil jahtuda ja külmikus seista vähemalt 6 tundi enne serveerimist.
Enne serveerimist kata kook õuntega. Õunte valmistamiseks sulata pannil või ja kui pann on piisavalt kuum, siis küpseta pannil õunu umbes 3 minutit. Puista õuntele suhkur ja kuumuta veel segades, kuni õunad on ühtlaselt kaetud. Kata kook õuntega ja serveeri.

Kommentaarid