Hõrk rabarberikook


Rabarberi hooaeg on nüüd täies hoos ning meie köögis ka esimesed rabarberi magustoidud ja koogid valminud. Eile sai katsetatud ühte kooki, mis jäi silma eelkõige oma kreemja sisu poolest.
Koogi tegemisel kasutasin 18 cm läbimõõduga lahtikäivat ja ümmargust vormi.

Kuna kook tundus tõsiselt rammus, sest täidisesse läks kondenspiima ja peale veel valget šokolaadi, siis otsustasin šokolaadi kattest loobuda ning kondenspiima asendasin osaliselt hapukoorega. Kes soovib aga rammusamat varianti, siis piiluge originaalretsepti siit.

Vaja läheb:

Põhi:
125 g võid
3 dl kaerahelbeid
2 sl kookoshelbeid
2 sl fariinisuhkrut
2 sl jahu

Täidis:
260 g rabarbereid
2 sl suhkrut
300 g kondenspiima
100 g hapukoort
1 sidrun
4 munakollast

Põhja jaoks sulata potis või ning lisa ülejäänud kuivained. Tõsta pott tulelt ning sega hoolikalt läbi. Lase segul veidi jahtuda ning suru siis lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele (segu ise on suhteliselt pude ja äärtele on raske pressida). Küpseta põhja 200 kraadises ahjus umbes 10 minutit (põhja küpsemise ajal saad valmis teha täidise).  

Täidise jaoks tükelda rabarber ning pane vähese veega ja 2 sl suhkrga potti keema. Keeda paar minutit, kuni rabarber on pehme. Seejärel kurna ning tõsta kõrvale. Klopi kausis munakollased lahti, lisa ühest sidrunist pressitud mahl, kondenspiim ja hapukoor. Sega hoolikalt. Viimasena lisa rabarberid ning sega veelkord täidis läbi. Vala täidis eelküpsetatud põhjale ning küpseta kooki veel 20 minutit.

Enne serveerimist lase koogil jahtuda. Parim on kook siis, kui on üleöö külmikus seisnud. Soovi korral raputa enne serveerimist kook üle kookoshelvestega. 

Kommentaarid