Mojito- juustukook
See juustukook maitsebki nagu samanimeline kokteil- mojito, erinevuseks vast ainult see, et rummi ei ole selles koogis mitte piiskagi. Mis muidugi ei tähenda, et soovi korral seda lisada ei tohiks ;)
Kui piparmündi- laimi kooslus meeldib, siis on see kook absoluutselt õige valik. Minul enam aias eriti värskeid piparmündilehti ei ole ja kasutasin seekord hoopis piparmündi ekstrakti. Kook tuli kohe eriti mõnusalt mündise maitsega. Samas on ta pigem hapukas kui magus ja see on ka vahelduseks magusatele kookidele päris mõnus.
Retsept väikeste mugandustega raamatust "Juustukoogid".
Põhi:
200 g digestive küpsiseid
85 g võid
Kate:
250 g demerara suhkrut (saab hakkama ka valge suhkruga)
5 dl vett
30 g värske mündi lehti või paar tl mündiekstrakti
4 laimi
500 g maitsestamata toorjuustu
2 dl vahukoort
10 lehte želatiini
Kaunistamiseks: pruuni suhkrut, laimi
Põhja jaoks purusta küpsised ja sega sulavõiga ning suru segu küpsetuspaberiga kaetud ümara koogivormi põhja.
Pese laimid ja riivi 3 laimi koor ning pane see potti koos vee, mündilehtede ja suhkruga. Kui kasutad mündiekstrakti, siis lisa see alles pärast siirupi keetmist. Kuumuta siirupit keemiseni ja keeda keskmisel kuumusel 20 minutit. Seejärel jahuta ja kurna siirup. Lisa siirupile laimidest pressitud mahl. Nüüd lisa ka piparmündi ekstrakt, kui sa lehti ei kasutanud.Sega omavahel toasoe toorjuust ja neljanda laimi riivitud koor.
Pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette, pigista kuivaks ja seejärel sega osa kuuma siirupi hulka. Vala juurde ka ülejäänud siirup ja sega želatiinisegu toorjuustuga. Kõige lõpuks lisa täidisele vahustatud koor. Vala täidis põhjale ja lase koogil jahedas tarretuda vähemalt 5 tundi.
Kaunista laimi ja mündilehtedega.
Kui piparmündi- laimi kooslus meeldib, siis on see kook absoluutselt õige valik. Minul enam aias eriti värskeid piparmündilehti ei ole ja kasutasin seekord hoopis piparmündi ekstrakti. Kook tuli kohe eriti mõnusalt mündise maitsega. Samas on ta pigem hapukas kui magus ja see on ka vahelduseks magusatele kookidele päris mõnus.
Retsept väikeste mugandustega raamatust "Juustukoogid".
Põhi:
200 g digestive küpsiseid
85 g võid
Kate:
250 g demerara suhkrut (saab hakkama ka valge suhkruga)
5 dl vett
30 g värske mündi lehti või paar tl mündiekstrakti
4 laimi
500 g maitsestamata toorjuustu
2 dl vahukoort
10 lehte želatiini
Kaunistamiseks: pruuni suhkrut, laimi
Põhja jaoks purusta küpsised ja sega sulavõiga ning suru segu küpsetuspaberiga kaetud ümara koogivormi põhja.
Pese laimid ja riivi 3 laimi koor ning pane see potti koos vee, mündilehtede ja suhkruga. Kui kasutad mündiekstrakti, siis lisa see alles pärast siirupi keetmist. Kuumuta siirupit keemiseni ja keeda keskmisel kuumusel 20 minutit. Seejärel jahuta ja kurna siirup. Lisa siirupile laimidest pressitud mahl. Nüüd lisa ka piparmündi ekstrakt, kui sa lehti ei kasutanud.Sega omavahel toasoe toorjuust ja neljanda laimi riivitud koor.
Pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette, pigista kuivaks ja seejärel sega osa kuuma siirupi hulka. Vala juurde ka ülejäänud siirup ja sega želatiinisegu toorjuustuga. Kõige lõpuks lisa täidisele vahustatud koor. Vala täidis põhjale ja lase koogil jahedas tarretuda vähemalt 5 tundi.
Kaunista laimi ja mündilehtedega.
Kommentaarid
PS. Kust piparmündiekstrakti leida võiks?
Suuremates toidupoodides ega Kaupmehes ei ole näinud :( Viimane lootus on veel Lõunakeskuse Würtspoest...